You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Krispiga fiskburgare med salsa

Krispiga fiskburgare med salsa

  • Huvudrätt
  • Filé
  • Convenience
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Stek fisken i lite olja och smör, ett par minuter på varje sida. Dela hamburgerbröden och värm dem i ugnen under 5-7 minuter på 180oC. Skär fänkålen fint och krydda med salt och peppar.

Häll över honung, pressad lime och lakrits. Hackade tomater, hackad lök och lite finhackad chili blandas samman med lite god ketchup och smakas av med salt och peppar.

En god, köpt majonnäs rörs samman med färsk chili och kryddas med salt. Du kan också göra majonnäsen själv (se recept nedan). 

Så samlas ni och äter tillsammans!

Hemmalagad solskensmajonnäs
1 dl pastöriserad äggula
1 citron, saft
½ dl vitvinsvinäger
½ liter kallpressad rapsolja
Salt och peppar
Färsk chili

Vispa samman pastöriserad äggula, citronsaft och vitvinsättika i en skål. Luta skålen och tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under vispning. Fortsätt att vispa tills konsistensen är tjock och smaka av med salt, peppar och citron. Tillsätt så mycket chili som du själv önskar.

Nästa recept: Laxpaj med purjolök och rosenkål
...