You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Kinesisk fisksoppa med räkor

Kinesisk fisksoppa med räkor

  • Räkor
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Höst
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Med skal
  • Soppor
Tid:80 min.
Portioner:4
Tid:80 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Du kan använda färska eller frysta skivade champinjoner istället för torkad kinesisk svamp och i övrigt följa receptet. Om du inte tycker om fisksoppa kan du välja en inte alltför stark grönsakssoppa istället.

Tillagningsinstruktioner

Lägg de avrunna räkorna i vin och tillsätt ingefära och sojasås. Ställ in skålen i kylen och låt räkorna marinera ca 1 timme.

Lägg svampen i blöt i varmt vatten i ca 20 min. Ta sedan upp den, ta bort hårda stjälkar och kasta. Skölj svampen och skär i smala strimlor. 

Skölj böngroddarna och låt dem rinna av i en sil. Tillaga ärtorna om du använder färska. 

Koka äggnudlarna enligt anvisningar på förpackningen och håll varmt. 

Låt soppan koka upp och tillsätt svampen. Låt dem koka i 5 min och lägg sedan i böngroddar och ärter. Låt soppan koka upp igen och tillsätt räkorna omedelbart med marinaden samt räkor och äggnudlarna.

Koka upp soppan för sista gången och servera genast garnerad med persiljeblad. Sätt soja på bordet så att alla kan krydda sin soppa efter smak.

Tips

Du kan använda färska eller frysta skivade champinjoner istället för torkad kinesisk svamp och i övrigt följa receptet. Om du inte tycker om fisksoppa kan du välja en inte alltför stark grönsakssoppa istället.

Nästa recept: Liten grönländsk hälleflundra med potatissallad & örtkräm
...