You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Mexikansk sallad med totopos

Mexikansk sallad med totopos

  • Räkor
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Nyttiga sallader
  • Lake
  • Kokta och skalade
Tid:40 min.
Portioner:4
Tid:40 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Ta bort kärnorna från avokadon, ta ut köttet med en sked och skär i tärningar. Droppa genast över citronsaft för att förhindra missfärgning. Rensa paprikorna och skär dem och zucchinin i ca ½ cm stora kuber. Låt majskornen rinna av. Smaksätt oljan med citronsaft och citronskal, chilisås och kryddor och blanda i myntablad.

Blanda alla grönsaker i dressingen med kycklingtärningarna och låt salladen dra medan du steker totopos. 

Skär varje tortilla i 8-12 trianglar och stek dem knapriga och gyllene i het majsolja. Låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg salladsblad och rucola längs kanten av en låg, halvdjup tallrik och lägg salladen i mitten.

Garnera den med baconbitar, räkor och några myntablad och servera genast med knapriga, varma totopos till.

Nästa recept: Grönländska räkor á la Singapore chili-krabba med grönsallad
...