You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Morötter med rub

Morötter med rub

  • Tillbehör
  • Höst
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

1 knippe morötter

1 knippe salladslök

1 tsk grovt salt

70 g klassisk rub från Claus Holm

3 msk apelsinvinäger

parmesan

timjan

Tips

I stället för ”klassikern” från Holm, som du använder till rub, kan du blanda sellerisalt, rökt salt, spiskummin, chili och peppar.

Tillagningsinstruktioner

Gnugga morötter – gärna små med överdelen kvar – och vårlökarna och fräs i en stekpanna. Tillsätt vinäger och ugnsbaka i 5–7 minuter vid 200 grader. Tillsätt ost och färsk timjan vid serveringen.

Servera till exempelvis panerad rödspätta, rödspätta, fylld rödspätta, sprödbakad torskryggsfilé, lättpanerad rödspätta och torsk.

Tips

I stället för ”klassikern” från Holm, som du använder till rub, kan du blanda sellerisalt, rökt salt, spiskummin, chili och peppar.

Nästa recept: Rödspätta i ”gröna kläder”
...