You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Prinsessan på ärten

Prinsessan på ärten

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Förrätt
  • Filé
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Lägg fyra tinade hälleflundrafiléer i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Lägg en liten klick på toppen. Täck över fisken med folie och tillaga i ugnen i ca 10-15 min i 130°C. Se upp så att det inte blir för mycket.

Ångkoka ärtorna i lite vatten med lite smör i 5-6 min. Mosa dem grovt med en gaffel och smaka av med salt och peppar. Koka blomkålen mjuk i grädden. Var försiktig så att den inte fastnar i botten. Rör hela tiden i kastrullen och tillsätt vid behov lite extra vätska om det behövs.

Mixa grädde och blomkål till en slät puré och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Förväll dill snabbt i kokande vatten och kyl av i isvatten. Pressa ut all vätska och mixa den med oljan i några minuter. Smaka av med salt.

Lägg blomkålspurén mitt på tallriken, ärtmoset ovanpå och fisken överst. Ringla lite dillolja runt och garnera med lite färska kryddor.

Nästa recept: Räksurpris i petit choux-bakelser
...