You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Räkor med couscoussallad och grön marinad

Räkor med couscoussallad och grön marinad

  • Räkor
  • Huvudrätt
  • Med skal
  • Sommar
  • Räkor med skal
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

800 g räkor med skal

5 dl neutral olja, t.ex. solrosolja

2 knippen gräslök

1 dl pastöriserade äggulor

100 g couscous

1 citron

2 msk olivolja

1 rödlök

1 knippa bredbladig persilja

0,5 gurka

1 förp. körsbärstomater

0,5 tsk garam masala

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Skiva gräslöken och mixa med all olja tills den är helt grön och slät. Sila sedan oljan och ställ in den i kylskåpet.

Vispa saften från 0,5 citron och äggulorna styva och tillsätt den gröna oljan lite i taget. Smaka av med salt och peppar.

Koka upp 2 dl vatten med lite salt. Häll det kokande vattnet över couscousen och täck väl med hushållsplast. Låt stå och dra tills den är färdig. Tillsätt sedan citronsaft och olivolja och rör om med en gaffel så att det inte blir några klumpar.

Finhacka rödlök och persilja och skär tomater och gurka i mindre bitar. Blanda allt med couscousen och smaka av med garam masala, salt och peppar. 

Servera omedelbart med räkor, ett gott bröd och marinaden.

Nästa recept: Disko Bay Räkor med pocherat ägg och marinerad sallad
...