You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Räkor med grillad sparris, brödsmulor och färska kryddor

Räkor med grillad sparris, brödsmulor och färska kryddor

  • Räkor
  • Förrätt
  • Sommar
  • Med skal
  • Räkor med skal
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Skala räkorna och ställ dem åt sidan.

Skala sparrisen från huvud till rot, och bryt av den nedersta beska delen. Vänd dem med olivolja, salt och peppar och stek dem väl på alla sidor.

Skär brödet i slumpmässiga bitar och droppa olivolja över dem. Grilla brödkrutongerna i ugnen tills de är knapriga och
krossa sedan till grova brödsmulor.

Plocka de färska kryddorna och lägg upp tillsammans med de stekta sparrisarna, räkorna och de varma brödsmulorna.

Servera med färskpotatis, kallt smör och gott bröd.

Nästa recept: Torsk i sallad med tomatmarinad och rostade fänkålsfrön
...