You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Ärtig räksmörgås med grön ärthummus, räkor och ägg på rågbröd

Ärtig räksmörgås med grön ärthummus, räkor och ägg på rågbröd

  • Sandwich och wraps
  • Sommar
  • Räkor
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 dl MSC-märkta räkor, skalade

500 g gröna ärtor

1 dl rapsolja

halv pressad citron och 4 st citronklyftor till servering

halv kruka mynta plus några blad till garnering

4 skivor fiberrikt rågbröd

4 ekologiska ägg

1–2 msk riven pepparrot

salt och nymald svartpeppar

Tillagningsinstruktioner

Tina ärtorna och mixa med olja, citronsaft, mynta, salt och peppar.

Koka upp vatten, lägg i äggen och koka 6 minuter. Kyl under kallt vatten, skala och dela dem.

Bred ärthummus över brödet. Lägg på räkor, ägg, peppar och några mynta­blad. Toppa med pepparroten sist.

Receptet är utvecklat av Frida Ronge.

Nästa recept: Räkor med skal med spetskål och morötter i en mild senaps- och BBQ-dressing
...