You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rödspätta Bearnaise

Rödspätta Bearnaise

  • Huvudrätt
  • Sommar
  • Filé
  • Convenience
  • Fisk i ugn
  • Rödspätta
  • Påsk
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Du kan äta kokt färskpotatis, bakpotatis eller rotfrukter till.

Tillagningsinstruktioner

Fisken grillas i ugnen direkt från fryst med lite smör och salt på toppen under 12-15 minuter på 160-170oC.

Dela, krydda och grilla tomaterna i en grillpanna i 4-5 minuter, krydda därefter med torkad dragon.  

Vispa samman pastöriserade äggulor, citronsaft och äppelcidervinäger i en skål. Luta skålen och fortsätt vispa tills den blir tjock.

Smaka av med salt, peppar, citron och färsk eller torkad dragon. Blanchera bönorna i c:a 30 i kokande vatten och rosta dem sedan i stekpanna tillsammans med salt och lite citron. Plocka örterna och vänd dem i olja. Lägg dem ovanpå fisken vid servering.

Tips

Du kan äta kokt färskpotatis, bakpotatis eller rotfrukter till.

Nästa recept: Sprödstekt rödspätta, rå blomkål och rotsellerikräm
...