You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt laxcannelloni med aubergine och marinerade gulbetor

Rökt laxcannelloni med aubergine och marinerade gulbetor

  • Lax
  • Förrätt
  • Rökt och gravat
Tid:60 min.
Portioner:4
Tid:60 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Pensla aubergineskivorna med olivolja och tillaga i en förvärmd ugn 5-6 min i 180°C och låt svalna.

Hacka lax och aubergine fint och vänd ihop med parmesanost, persilja, senap, vitlök och citronsaft. Smaka av blandningen med salt och peppar och sätt åt sidan.

Koka gulbetorna med skal i saltat vatten i ca 30 min och låt de svalna i lagen. Koka cannellonin mjuk i buljong och fyll försiktigt med laxblandningen. Dra försiktigt skalen av gulbetorna och skär i tunna skivor. Lägg skivorna sida vid sida på plastfolie. Lägg ytterligare ett lager plast över och skär ut 4 lika stora fält med en vass kniv. Ta bort det ena lagret plastfolie och lägg försiktigt upp betorna på 4 tallrikar med plasten upp. Ta bort plasten och fördela pinjenötter, parmesan, chili, rucola och citronolja över betorna. Lägg cannellonin ovanpå och krydda med salt och peppar.

Servera genast, gärna med nybakat bröd.

Nästa recept: Hälleflundrafilé med tomattartar, "underground-puré" och sherrysås
...