You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt laxtartar med rödbetssallad och papaya

Rökt laxtartar med rödbetssallad och papaya

  • Lax
  • Förrätt
  • Vinter
  • Rökt och gravat
  • Nyår
Tid:45 min.
Portioner:4
Tid:45 min.
Portioner:4

Ingredienser

200 g rökt lax

1 lök

10 stjälkar gräslök

1 msk crème fraîche

1 tsk dijonsenap

0,5 papaya

50 g rödbetsblad

50 g babyspenat

4 msk citronolja

salt och peppar

bröd

smör

Tips

Receptet på laxtatar kan användas som en utsökt förrätt med rökt lax när du har middagsgäster.

Tillagningsinstruktioner

Finhacka skivor av rökt lax och blanda med finhackad lök, finhackad gräslök, crème fraîche och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Låt tartaren vila svalt i 30 minuter. 

Skala papayan och skär i små tärningar och blanda med rödbetsblad, spenat och citronolja. Krydda salladen med salt och peppar och lägg upp på ett fat. 

Forma laxtartaren till små ägg med två teskedar och lägg upp på salladen. 

Servera med bröd och smör.

Tips

Receptet på laxtatar kan användas som en utsökt förrätt med rökt lax när du har middagsgäster.

Nästa recept: Räkor med morötter, apelsin och kardemumma
...