You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt liten grönländsk hälleflundra på gröna ärtor som risotto med knaperstekt chorizo

Rökt liten grönländsk hälleflundra på gröna ärtor som risotto med knaperstekt chorizo

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Förrätt
  • Rökt och gravat
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

400 g rökt hälleflundra

8 skivor chorizo

1 knippa persilja

1 lök

1 vitlöksklyfta

50 g smör

500 g fina ärtor

1 dl grädde

50 g parmesan

2 dl olja

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Strimla korven tunt och stek strimlorna knapriga i ugnen.

Skölj persiljan noga och koka i 6 minuter. Låt den svalna i kallt vatten och låt rinna av väl innan du blandar med lite olja, salt och peppar.

Hacka lök och vitlök och stek i lite smör. Tillsätt ärtor och stek tills de är genomvarma.

Visp grädden lätt och riv parmesan.

Tillsätt grädde och parmesan till ärtorna och avsluta med persiljepurén. Smaka av med salt och peppar. 

Fördela ärtrisotto i varma, djuptallrikar och lägg den rökta fisken ovanpå. Ström över knaprig chorizo och färsk persilja. 

Nästa recept: Varmrökt hälleflundra med morötter och havtornsmarinad
...