You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt liten grönländsk hälleflundra på spröda svamptoast

Rökt liten grönländsk hälleflundra på spröda svamptoast

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Förrätt
  • Rökt och gravat
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Istället för rökt hälleflundra kan du använda Disko Bay Räkor eller rökt lax.

Tillagningsinstruktioner

Rensa svampen ordentligt.

Stek brödskivorna i lite olja i en het stekpanna och platta till dem samtidigt som du steker dem. Ta upp brödskivorna ur pannan och varmhåll dem.

Stek svamparna i samma stekpanna. Hacka persilja och schalottenlök. Tillsätt hackad persilja, schalottenlök, salt och peppar till den stekta svampen. Lyft upp hälften ur stekpannan och stuva med grädde.

Lägg en portion svampstuvning på det rostade brödet och fördela den stekta svampen ovanpå. Krydda med rivet citronskal och hackad gräslök. Lägg den rökta hälleflundran överst på rostbrödet.

Tips

Istället för rökt hälleflundra kan du använda Disko Bay Räkor eller rökt lax.

Nästa recept: Toscana ugnlax med sallad på färskost, brysselkål och nudlar
...