You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Smörgås med panerad rödspätta med stenbitsrom

Smörgås med panerad rödspätta med stenbitsrom

  • Stenbitsrom
  • Huvudrätt
  • Smörrebröd
  • Glutenfri
  • Påsk
  • Vinter
  • Filé
  • Convenience
  • Rom
  • Jul
  • Fisk i ugn
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 panerad rödspättafilé

1 gurka

1 knippa dill

3 dl majonnäs

1 skiva bröd

1 romansalladshuvud

1 burk svart stenbitsrom

1 citron

200 g Disko Bay Räkor

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Skala långa remsor av gurkan och marinera med dill, salt och peppar.

Blanda majonnäs med massor av hackad dill, salt och peppar. Skär brödet i skivor och rosta dem lätt – gärna med lite smör i en stekpanna.

Bred majonnäs på brödet. Lägg sallad och några av räkor på brödskivan, därefter rödspättafilén. Garnera med marinerade gurkor, stenbitsrom, några fler räkor dressing och massor av dill.

Servera smörgåsen med dillmajonnäsen och citronklyftor.

Nästa recept: Torsktartar med senap på rucola och grillad röd paprika
...