You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Alaska pollock med tre sorters persilja

Alaska pollock med tre sorters persilja

  • Alaska Pollock
  • Huvudrätt
  • Portionsfilé
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Skölj och plocka persiljan. Blanda hälften med ströbröd, riven parmesan, vitlök, salt och peppar.

Skala rotpersiljan och koka den mjuk i saltat vatten. Skär den i grova bitar och stek dem gyllene i pannan.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl och stek den lätt. Tillsätt mjölken under omrörning tills den har lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Häll resten av persiljan i en mixer och tillsätt mjölksåsen. Blanda tills den är helt grön.

Stek fisken i några minuter i pannan. Lägg den sedan i en ugnsfast form och strö över det smaksatta ströbrödet. Gratinera en kort stund i ugnen tills ströbrödet är lätt brynt.

Lägg upp Alaska pollock filéerna med den stekta rotpersiljan, persiljebladen och den gröna persiljesåsen.

Nästa recept: Rökt liten grönländsk hälleflundra med en sallad av brysselkål, äpplen och mandlar
...