You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Spröda rågmjölsvåfflor med rökt lax och räkor

Spröda rågmjölsvåfflor med rökt lax och räkor

  • Räkor
  • Lax
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Sommar
  • Rökt och gravat
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Låg yoghurten rinna av i ca 30 minuter i en ren kökshandduk som du lagt i en sil. Grädda våfflorna, och håll dem varma.

Skär fänkålen mycket fint och lägg de tunna skivorna i isvatten. Vispa den avrunna yoghurten med citronsaft, rivet citronskal och salt och peppar.

Lägg upp räkor och rökt lax på de varma våfflorna med citronkräm och garnera med massor av dill och lite extra rivet citronskal. Krydda med nymalen peppar.

Nästa recept: Grönländska räkor på toast med marinerad paprika
...