You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Tortillas eller tacoskal med het räkfyllning

Tortillas eller tacoskal med het räkfyllning

  • Räkor
  • Huvudrätt
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Sommar
  • Sandwich och wraps
Tid:40 min.
Portioner:4
Tid:40 min.
Portioner:4

Ingredienser

350 g Disko Bay Räkor

300 g zucchini

1 lök

1 bifftomat

1 röd paprika

1 röd chili

20 g smör

150 g majskorn

1 vitlöksklyfta

1,5 dl grönsaksbuljong

redning

8 tortillabröd

riven emmentaler

chilisås

peppar

blandad sallad

Tillagningsinstruktioner

Skär zucchini i ca 1 cm stora kuber. Finhacka löken och skiva tomaten och paprikan i tärningar. Ta bort alla vita hinnor och fröna från chilin och skär den i tunna strimlor.

Värm olja eller smör i en kastrull på medelvärme och stek löken tills den är klar och gyllene, men inte brun. Tillsätt sedan alla hackade grönsaker tillsammans med majskorn och vitlök. Fräs allt i några minuter och rör om väl.

Häll i buljongen och låt grönsakerna puttra lite, utan lock i ca 10 minuter tills en del av vätskan har avdunstat. Red som såsen med en redning. Smaka av med peppar eller chilisås och blanda i de avrunna räkorna.

Fördela räkstuvningen på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem sida vid sida i en stor ugnsfast form och strö ost över dem. Sätt in formen i en 200 °C varm ugn tills osten har smält och är gyllenbrun.

Servera tortillas direkt från ugnen med en stor skål med krispig sval sallad. Om du väljer tacoskal så värm dem i ugnen och servera räkstuvningen för sig själv i en varm skål.

Nästa recept: Rökt liten grönländsk hälleflundra med en sallad av brysselkål, äpplen och mandlar
...