You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Fiskgratäng med torskrygg á la Nilsson

Fiskgratäng med torskrygg á la Nilsson

  • Torsk
  • Huvudrätt
  • Höst
  • Filé
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Receptet innehåller mycket vitlök. Om du inte är så förtjust i smaken kan du självklart använda färre klyftor.

Tillagningsinstruktioner

Skölj fänkålen och dela den i grova bitar. Lägg alla ingredienser (förutom olivoljan) i en matberedare och mixa samman. Tillsätt därefter olivoljan i en tunn stråle. Gratinsmeten ska bli som en tunnare majonnäs. Smaksätt med salt, nymalen peppar och en nypa socker.

Smörj en ugnsfast form rikligt med smör och lägg i torskryggfilén. Salta och peppra på fisken. Häll gratin smeten över så att den täcker fisken ordentligt.

Tillaga i ugn på 250°C i 10-15 minuter tills fisken är tillredd och har fått fin färg.

Garnera med färska dillkvistar och servera med kokt potatis. 

Tips

Receptet innehåller mycket vitlök. Om du inte är så förtjust i smaken kan du självklart använda färre klyftor.

Nästa recept: Toast med grönländsk stenbitsrom
...