You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Grön kokoscurry med Disco Bay Räkor, kokt ris och cashewnötter

Grön kokoscurry med Disco Bay Räkor, kokt ris och cashewnötter

  • Räkor
  • Huvudrätt
Tid:60 min.
Portioner:4
Tid:60 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tips

Läs mer om MSC här: www.varkommerfiskenifrån.se

Tillagningsinstruktioner

Skala och hacka vitlök, lök, ingefära, koriander och basilikan med stjälkarna. Banka på citrongräs stjälkarna med knivryggen så att de krossas och skär ner den gröna chilin. Stek allt i kokosoljan. (Smaka på chilin så att den inte är för stark - kan variera från frukt till frukt).

Häll över kokosmjölken och låt det koka i ca 15 min, tillsätt sedan fisksås och limejuice. Skär zucchinin i bitar, dela svampen och lägg i det i curryn, låt koka på svag värme i ca 15-20 min. Red av curryn med maizena.

Smaksätt eventuellt med salt och lite mer fisksås och plocka upp citrongrässtjälkarna.

Koka riset enligt instruktion på förpackningen. Toppa riset med curryn, räkorna, örter, cashewnötter och eventuellt chilipulver.

Recept: Frida Ronge

Foto @ Lennart Weibull

Tips

Läs mer om MSC här: www.varkommerfiskenifrån.se

Nästa recept: Rödspätta med fyllning av räkor och sparris med franska ärtor och parmesan
...