You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Grönländska räkor med skal i färskpotatis med avokadokräm

Grönländska räkor med skal i färskpotatis med avokadokräm

  • Räkor
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

400 g grönländska räkor med skal

500 g färskpotatis

50 g sallad 

ängssyra (för garnering)

 

Avokadokräm:

1½ avokado

½ dl grekisk yoghurt

saft från ½ citron

1 knippe gräslök (spara lite till topping)

1 knippe dill

liten knippe persilja

Tillagningsinstruktioner

Koka potatisen och låt den svalna.

Lägg alla ingredienser till avokadokrämen i en minihackare eller mixer och mixa till en slät och krämig konsistens.

Skala räkorna.

Gör en liten hålighet i potatisen med en sked så att det blir en liten fördjupning. 

Lägg upp salladen på ett fat eller en stor tallrik och fördela potatisen ovanpå.

Lägg upp räkorna i potatisen med avokadokräm och toppa med gräslök och ängssyra. Servera med gott bröd om så önskas.

Nästa recept: Varmrökt lax på ljummen potatissallad med rödlök och persilja
...