You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Liten grönländsk hälleflundra med edamamebönor, ärtor, svartkål, brynt smör och dragon

Liten grönländsk hälleflundra med edamamebönor, ärtor, svartkål, brynt smör och dragon

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Convenience
  • Huvudrätt
  • Fisk i ugn
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 lättpanerade hälleflundror med citron och persilja

400 g extra fina ärtor, frysta

400 g edamamebönor, spritade

2 svartkålshuvuden

2 msk barbecuekryddor

4 msk citronolja

2 msk citronsaft

1 litet knippe oregano

200 g smör

salt och nymalen peppar

Tillagningsinstruktioner

Tillaga fisken i ugn, direkt från frysen i 15–20 minuter vid 200 °C.

Ta bort de grova stockarna från svartkålen och lägg dem i en skål med de frysta edamamebönorna och ärtorna. Häll över kokande vatten så att det täcker och låt dra i 5 minuter.

Bryn smöret på jämn värme i en kastrull och dra åt sidan.

Häll av vattnet från grönsakerna och vänd dem med barbecuekryddor, plockad dragon, citronolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera genast med den varma fisken och brynt smör.

Nästa recept: Kokt lax med pepparrotssås, vildris och smörvända grönsaker
...