You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Påskkrans med räkor, stenbitsrom & färskostkräm

Påskkrans med räkor, stenbitsrom & färskostkräm

  • Stenbitsrom
  • Lunch
  • Rom
  • Huvudrätt
  • Aptitretare och smårätter
  • Kokta och skalade
  • Vår
  • Sommar
  • Räkor
Tid:ca. 30 min.
Portioner:4
Tid:ca. 30 min.
Portioner:4

Ingredienser

200 g Disko Bay Räkor

50 g stenbitsrom (eventuellt en blandning av röd och svart)

400 g potatis

4 ägg

ca ½ gurka

rädisor (halverade/tunt skivade)

kaprisbär

dill

gräslök

 

Färskostkräm:

100 g färskost (naturell)

1,5 dl skyr/creme fraiche

½ knippe gräslök

saft från ½ citron

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Koka potatisen och halvera den sedan.

Koka äggen tills de är rinniga eller som du vill ha dem. Halvera eller dela dem i kvartar. 

Skär tunna skivor av gurka på mandolin eller med grönsaksskalare. Rulla de tunna skivorna till små spiraler.

Lägg upp färskostkräm, potatis, ägg, räkor, stenbitsrom, gurkspiraler, kaprisbär och rädisor i en krans på ett fat. Strö över salt och peppar och toppa med färsk dill och finhackad gräslök.

Krämostkräm:

Blanda alla ingredienser till färskostkrämen och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Nästa recept: Räkpapardelle med apelsin, fänkål, dill och kapris
...