You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Panerade räkor med aioli

Panerade räkor med aioli

  • Räkor
  • Convenience
Tid:15 min.
Portioner:4
Tid:15 min.
Portioner:4

Ingredienser

300 g panerade räkor

färska salladsblad

kruspersilja

 

Aioli

2 äggulor

2 tsk senap

2 tsk ättika/vinäger

salt

peppar

2-3 fed vitlök

1,5 dl neutral olja (raps eller solros)

Tillagningsinstruktioner

Aioli:

Vispa äggulorna med lite senap, vinäger, salt och finhackad vitlök.

Tillsätt olja långsamt medan du vispar i aiolin tills önskad konsistens uppnås. Smaka av med salt och peppar.

 

Tillaga de panerade räkorna direkt från frysen i ugnen i cirka 5 minuter vid 200 °C varmluft eller 1–2 minuter i fritös vid 180 °C.

Skär salladsbladen fint och servera räkorna på sallad med aioli.

Nästa recept: Rökt lax med svartrot, dijonpickles och morot
...