Ingredienser
300 g Disko Bay räkor (tinade)
400 g pasta
2 burrata
100 g ärtor
125 g sockerärtor (i mindre bitar)
Ärtpesto:
150 g ärtor
1 bukett basilika
ca 4 kvistar mynta
30 g parmesanost
40 g hasselnötter (rostade)
1 vitlöksklyfta
Saft från ½ citron
½ dl olivolja
½ dl vatten
salt och peppar
Tillagningsinstruktioner
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite av kokvattnet till senare.
Mixa alla ingredienser till peston i en mixer eller minihackare. Tillsätt långsamt olivolja och vatten tills du når önskad konsistens.
Vänd ner ärtpeston och ärtorna i pastan, tillsätt lite av pastakokvattnet om det behövs. Vänd ner räkorna eller toppa med dem i slutet för ett vackert utseende. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och toppa med burrata, sockerärtor, nymalen peppar och färsk basilika och/eller mynta.