You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Pasta med ärtpesto, räkor och burrata

Pasta med ärtpesto, räkor och burrata

  • Huvudrätt
  • Lake
  • Räkor
  • Kokta och skalade
  • Lunch
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

300 g Disko Bay räkor (tinade)

400 g pasta

2 burrata

100 g ärtor

125 g sockerärtor (i mindre bitar)

 

Ärtpesto:

150 g ärtor

1 bukett basilika

ca 4 kvistar mynta

30 g parmesanost

40 g hasselnötter (rostade)

1 vitlöksklyfta

Saft från ½ citron

½ dl olivolja

½ dl vatten

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite av kokvattnet till senare.

Mixa alla ingredienser till peston i en mixer eller minihackare. Tillsätt långsamt olivolja och vatten tills du når önskad konsistens.

Vänd ner ärtpeston och ärtorna i pastan, tillsätt lite av pastakokvattnet om det behövs. Vänd ner räkorna eller toppa med dem i slutet för ett vackert utseende. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och toppa med burrata, sockerärtor, nymalen peppar och färsk basilika och/eller mynta.

Nästa recept: Varm rissallad med savoykål och persilja
...