You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Räkpapardelle med apelsin, fänkål, dill och kapris

Räkpapardelle med apelsin, fänkål, dill och kapris

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

En pasta rätt som alla enkelt kan laga och som är både fräsch och mättande

Dela och skölj fänkålen, skär schalottenlöken i grova bitar. Fräs lök och fänkål i lite olja med anis och saffran. Tillsätt sedan vinet, apelsinjuicen. Koka fänkålen tills de är mjuka ca 10-15 minuter. Sila av allt i en ny kastrull och plocka bort löken och släng den.

Koka ihop fonden tills 1/2 återstår. Vispa kraftigt i det rumsvarma smöret. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Håll såsen varm.

Koka pastan enligt instruktioner i saltat vatten, använd ev. färska lasagne plattor som skärs i breda band. Fräs fänkålsskivorna och den väl sköljda spenaten i lite smör. Lägg i pastan och tillsätt såsen, räkorna, gräslöken och kaprisen, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

Nästa recept: Torsk i sallad med tomatmarinad och rostade fänkålsfrön
...