You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt lax med blomkålssallad

Rökt lax med blomkålssallad

  • Lax
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • GOURMETTRIM®- och premiumprodukter, rökta
  • Höst
  • Rökt och gravat
  • Nyttiga sallader
Tid:15 min.
Portioner:4
Tid:15 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Skär blomkålen i tunna skivor (gärna på mandolin) och skölj dem i iskallt vatten.

Låt kålen rinna av och marinera den med finrivet citronskal, citronsaft och olivolja. Krydda med finhackad gräslök, salt och peppar.

Hacka mandlarna grovt och rosta dem ev. lite i stekpanna.

Lägg upp den rökta laxen på blomkålssalladen och strö ruccolasallad och de rostade mandlarna över. Servera med grovt bröd eller en stor grönsallad som vänts i samma marinad som blomkålen.

Nästa recept: Lättpanerad torskfilé med rostad blomkål och dill med brynt smör- och sojasås
...