You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Toscana ugnlax med sallad på färskost, brysselkål och nudlar

Toscana ugnlax med sallad på färskost, brysselkål och nudlar

  • Lax
  • Huvudrätt
  • Sommar
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Rör ihop färskost, majonnäs, finhackad gräslök, hackad gurka och en klyfta pressad vitlök. Skär äggen i grova bitar, vänd i och smaka av med salt och peppar.

Rensa brysselkålen (skär bort ½ cm av stocken och ta bort 3-4 blad). Koka kålen i saltat vatten 4 min och lägg i kallt vatten.

Vänd ihop buljong och två pressade vitlöksklyftor, riven parmesanost och brysselkål och krydda med salt och peppar. Lägg blandningen i en ugnsfast form och tillaga 5 minuter i hög värme på grillen eller i ugnen.

Tillaga den tinade laxen enligt anvisningarna på förpackningen i ugn. Koka nudlarna enligt anvisningar och vänd ihop med soja, finhackad chili och vatten.

Smaka av med salt och peppar. Servera genast med lax, brysselkål och salladen på färskost.

Nästa recept: Sommarlaxsallad
...