You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Ugnsbakad liten grönländsk hälleflundra med färsk pasta, stekt svamp och kapris

Ugnsbakad liten grönländsk hälleflundra med färsk pasta, stekt svamp och kapris

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Höst
  • Huvudrätt
  • Sommar
  • Vår
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 st liten grönländsk hälleflundra portioner, tinade

500 g färsk pasta, eventuellt med spenat

400 g blandsvamp

100 g kapris

0,5 l grädde

2 fiskbuljongtärningar

1 liten knippe gräslök

vegetabilisk olja

salt och nymalen peppar

Tillagningsinstruktioner

Skär svampen i lagom stora munsbitar och stek dem gyllenbruna i olja i het stekpanna.

Tillsätt kapris, grädde och buljongtärningar och låt koka tills grädden börjar tjockna.

Krydda fiskbitarna med salt och peppar och ugnsstek dem i förvärmd ugn i 8 minuter i 200 °C.

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.

Fördela pasta, sås och fisk på fyra tallrikar, strö över hackad gräslök och servera genast.

Nästa recept: Fiskburgare med kryddig salsa av äpplen, avokado och rödlök och en wasabimayo
...