You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa nyhetsarkiv Arkiv

Årets Hållbara Fiskpris 2020

För tredje året i rad presenterar White Guide Green Sveriges mest hållbara matbutiker. Totalt har närmare 200 butiker i Sverige bedömts!

I kategorin Årets Hållbara Fiskpris nomineras butiker som aktivt främjar hållbara val av fisk och skaldjur och tydligt och inspirerande kommunicerar fördelarna med miljömärkt fisk. Vinnaren utses den 31 augusti 2020.

Årets hållbara Fiskpris delas ut i samarbete med Royal Greenland.

På Royal Greenland är vi stolta över att vara samarbetspartner med White Guide Green. För oss är det viktigt att leverera fisk och skaldjur som vi kan stå för. Vi vill stödja hållbarheten i dagligvaruhandeln - och anser att det är viktigt att budskapet om hållbarhet när det gäller fisk och skaldjur når ut. Det innebär att vi ständigt letar efter förbättringar och att vi kontinuerligt fokuserar på hållbart fiske.

Kriterierna för bedömningen av butikerna är framtagna tillsammans med Världsnaturfonden WWF och tittar på alltifrån hur butikerna arbetar med sitt utbud, utbildningen av personalen, matsvinn och avfall till energiförbrukning och hållbarhetskommunikation ut mot kunderna.

 

De nominerade är:

 

Nästa nyhet: Nominering i hållbart fiske: Ica Maxi Nacka
...