You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Grillad rågbrödsmacka med gurka och hälleflundra

Grillad rågbrödsmacka med gurka och hälleflundra

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Lunch
  • Smörrebröd
  • Rökt och gravat
  • Sandwich och wraps
  • Sommar
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Grilla rågbrödsskivorna på ena sidan och skär dem i trianglar. Bred på senap på den sida av brödet som inte är grillad.
Skiva hälften av gurkan och grilla eller stekt på ena sidan i en minut.

Skär den andra hälften av gurkan i långa remsor på mandolinjärn, vänd gurkremsorna i salt och peppar samt lite olja och vinäger.

Häll av vätskan från kronärtskockorna, blanda dem med surmjölken och krydda efter smak. Skär tomaterna i skivor.

Sedan kan maten bara sättas samman och ätas!

Nästa recept: Ärtor med syrlig vårlök och frisk mynta
...