You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Hälleflundra med asiatisk sallad

Hälleflundra med asiatisk sallad

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Filé
  • Huvudrätt
  • Nyttiga sallader
  • Fisk i ugn
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Tillaga hälleflundrafiléerna i en smord förvärmd form, täckt med ugnsfolie i 125°C i ca 15-20 min. Skölj av salladen.

Skala kronärtskockorna tills bara hjärtat finns kvar, skär i tunna remsor med en mandolin eller med en vass kniv. Tillsätt omedelbart citronsaft för att de inte ska missfärgas. Skär selleri och purjolök fint och lägg i isvatten tills de ska användas. Riv ingefära och häll på soja och värm i en kastrull. Tillsätt wasabi. 

Skär ut vårrulledegen i roliga former som blommor, stjärnor eller strimlor och rosta i ugnen tills de är spröda. Rosta sesamfröna lätt i en torr stekpanna.
Vänd ihop sallad, kronärtskockor och lite sojamarinad, kryddad med salt och peppar. 

Fördela salladen på tallrikar och lägg på stora bitar av hälleflundra. Häll över lite av marinaden, strö över de spröda bitarna av vårrulledeg och rostade sesamfrö. Strö över dill och servera genast.

Nästa recept: Alaska pollock med brynt smör, lufttorkad skinka, lingon och palsternacka
...