You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Kaviaraladåb med stenbitsrom och Disko Bay Räkor

Kaviaraladåb med stenbitsrom och Disko Bay Räkor

  • Stenbitsrom
  • Räkor
  • Förrätt
  • Jul
  • Lake
  • Kokta och skalade
  • Rom
  • Jul
  • Vinter
  • Nyår
Tid:3,5 t.
Portioner:4
Tid:3,5 t.
Portioner:4

Ingredienser

200 g Disko Bay Räkor

4 gelatinblad

75 g majonnäs

1 msk citronsaft

0,5 tsk curry

1 dl grädde

75 g röd stenbitsrom

2 dillstjälkar

salt och peppar

bröd

smör

Tillagningsinstruktioner

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Rör ihop majonnäs, citronsaft och curry.

Smält gelatinet över vattenbad med vattnet som är kvar. Låt svalna tills det är ljummet.

Vispa grädden lätt. Rör i stenbitsrom och hackad dill. Blanda försiktigt i majonnäsen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt gelatinet och häll allt i en bakform. Ställ in kaviaraladåben i kylen i ca 2 - 3 timmar, eller tills den har stelnat. Lossa kanterna, vänd på ett fat och garnera med räkor.

Servera med nybakat bröd och smör. 

Nästa recept: Grillad laxfilé i en sommarsallad med gurka, rädisor och grillad salladslök
...