You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Marinerad rökt lax med äppelsallad och pepparrotssås

Marinerad rökt lax med äppelsallad och pepparrotssås

  • Lax
  • Huvudrätt
  • Rökt och gravat
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Blanda sojasås, finriven ingefära och finhackad rosmarin. Lägg laxfiléen i marinaden och låt dra i kylskåp i minst 10 minuter, gärna längre.

Skär äpplen i tärningar och vänd ihop med citronsaft, finhackad rödlök, krossade vitlöksklyftor, tunt skivade salladslökar, ärter, finhackad röd chili och grovt hackad körvel. Smaka av med salt och peppar.

Koka upp grädden med buljongtärningen och finriven pepparrot och låt koka ned till 4 dl. Smaka av med socker, salt och peppar.

Skär laxen i grova skivor och servera med äpplen, den varma såsen och eventuellt nybakat bröd med kryddsmör.

Nästa recept: Laxcarpaccio med broccoli, rättika och en marinad av ingefära och soja
...