You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Panerad rödspättafilé med potatis och persiljerot

Panerad rödspättafilé med potatis och persiljerot

  • Jul
  • Convenience
  • Rödspätta
  • Fisk i ugn
Tid:35 min
Portioner:4
Tid:35 min
Portioner:4

Ingredienser

4 panerade rödspättor

400 g potatis

2 citroner

4 persiljerötter

1 knippe persilja

50 g smör

0,5 liter buljong

Tillagningsinstruktioner

Koka potatisen mjuk och håll den varm. Dela citronerna och grilla dem på en mycket varm grillpanna tills de har tydliga grillmärken. Rensa persiljerötterna och ångkoka dem mjuka i vatten med lite salt.

Rensa persiljan och mixa hälften med smör, en potatis och buljongen. Smaka av med salt och peppar.

Tillaga fisken enligt anvisningarna på förpackningen.

Servera fisken med de ångade persiljerötterna, persiljasåsen, massor av plockad persilja, de kokta potatisarna och den grillade citronen.

Nästa recept: Alaska pollock med morot och lök
...