You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Spenatrullader med rökt lax och dill

Spenatrullader med rökt lax och dill

  • Lax
  • Förrätt
  • Aptitretare och smårätter
  • Vinter
  • Rökt och gravat
  • Jul
Tid:60 min.
Portioner:4
Tid:60 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Blanchera spenaten tills den mjuknar och "faller helt samman". Pressa ur all vätska och mixa samman med smör. Vispa samman äggulorna och rör i. Tillsätt finrivet citronskal, salt, peppar och muskot. Vispa äggvitorna hårt med en nypa salt och vänd i. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig ugnsfast form och bred ut spenatmassan i formen. Grädda därefter i ugn ca 10 minuter i 190°C. Konsistensen ska vara fast men inte torr.

Täck över formen med en ren och fuktig trasa - helst till dagen efter. Rör samman ost med crème fraiche. Rör i 200g hackad rökt lax och finhackad färsk dill. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp spenatplattan på bakplåtspapper med botten upp. Bred ut ostmassan ovanpå spenatplattan men inte ända ut i kanterna. Rulla ihop allt och förslut med bakplåtspapper. Låt vila i kylskåp i 2-3 timmar.

Skär upp rulladen i skivor och servera med fina skivor av rökt lax, färsk dill och nybakat bröd och smör.

Nästa recept: Torskrygg med rödbetssallad och körvel
...