arrow-downdownload-pdfdownload-pdfflag-caflag-dkflag-deflag-en-CAUKflag-frflag-jpflag-noflag-seChinaicon-docIcon Emailicon-facebookicon-linkedinGroupPDFGroup 2Asset 3icon-sharePlay button Copynewsletterpanpoint-shopprint-iconprintquotesensoricsignsticktip
You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Ciabatta med ångkokt hälleflundra och rödbetssauté

Ciabatta med ångkokt hälleflundra och rödbetssauté

  • Liten grönländsk hälleflundra
  • Lunch
  • Huvudrätt
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Krydda hälleflundran med salt och peppar och ångkoka den i vitt vin i ca 5-8 minuter i 90°C.

Skala rödbetorna, skär i tunna strimlor och stek i olja 4-5 minuter. Tillsätt balsamvinäger och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt farinsocker och vatten och koka rödbetorna, så de fortfarande ger lite tuggmotstånd. Låt sautéen svalna och rör i yoghurt.

Fördela ingredienserna i ciabatta och servera genast.

Nästa recept: Toscana ugnlax med auberginer, svamp och parmesan
...