You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Hoisinglaserad torskryggfilé

Hoisinglaserad torskryggfilé

  • Huvudrätt
  • Fisk i ugn
  • Vår
  • Ryggfilé
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Torsk
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

400 g torskryggfilé av Stillahavstorsk (tinad) 

1 broccoli (små buketter) / 400 g sparrisbroccoli

olivolja

salt  

2 salladslökar (tunna ringar)

cashewnötter

färsk koriander

lime

 

Hoisinsås:

3 msk hoisin

1 msk sojasås

1 msk honung

1 msk sesamolja

saft från ½ lime

2 vitlöksklyftor

Tillagningsinstruktioner

Förvärm ugnen till 190 grader.

Blanda alla ingredienser till hoisinsåsen.

Lägg torsken i en ugnsfast form och ringla över såsen så att alla sidor är väl täckta.  

Vänd broccolibuketterna/sparrisbroccolin i lite olivolja och salt och lägg dem i formen med torsken eller på en separat plåt.

Baka torsk och broccoli i ugnen i ca 15 minuter.

Toppa med salladslök, hackade cashewnötter, färsk koriander och lite limesaft.

Servera med ris om så önskas.

Nästa recept: Torskryggfilé med räkor, grillad sparris och räksmör
...