You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Poke bowl med räkor, kålsallad & rödbetshummus

Poke bowl med räkor, kålsallad & rödbetshummus

  • Räkor
  • Huvudrätt
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

300 g Disko Bay Räkor
4 dl quinoa
2 morötter, tunt skivade
picklad rödlök

Sallad med vitkål:
½ vitkål
3 salladslökar
1 knippe dill
1 liten bukett persilja
1 handfull mynta
Saft från 1 citron
olivolja
salt och peppar

Hummus på rödbetor:
1 rödbeta (medelstor)
1 burk kikärtor
2 msk. tahini
2 vitlöksklyftor
eventuellt 2 tsk. finriven pepparrot
skal från 1 citron
Saft från ½-1 citron
1 msk olivolja olivolja
kallt vatten
salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Hummus på rödbetor:
Skär rödbetorna i små tärningar och baka i ugnen tills de är mjuka.
Mixa alla ingredienser och tillsätt kallt vatten tills du når önskad konsistens.

Sallad med vitkål:
Finhacka vitkål och salladslök och grovhacka örterna. Lägg i en skål och blanda med citronsaft, olivolja, salt och peppar.

Resten:
Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet.
Om så önskas, vänd räkorna i lite olivolja och citronsaft.
Varva quinoa, kålsallad, morot, rödbetshummus, picklad rödlök och räkor i en djup tallrik och servera.

Nästa recept: Grönländska räkor på toast med marinerad paprika
...