Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4
Ingredienser
4 st liten grönländsk hälleflundra portioner, tinade
500 g färsk pasta, eventuellt med spenat
400 g blandsvamp
100 g kapris
0,5 l grädde
2 fiskbuljongtärningar
1 liten knippe gräslök
vegetabilisk olja
salt och nymalen peppar
Tillagningsinstruktioner
Skär svampen i lagom stora munsbitar och stek dem gyllenbruna i olja i het stekpanna.
Tillsätt kapris, grädde och buljongtärningar och låt koka tills grädden börjar tjockna.
Krydda fiskbitarna med salt och peppar och ugnsstek dem i förvärmd ugn i 8 minuter i 200 °C.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
Fördela pasta, sås och fisk på fyra tallrikar, strö över hackad gräslök och servera genast.
Ugnsbakad liten grönländsk hälleflundra med färsk pasta, stekt svamp och kapris