You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Rökt laxcarpaccio av lax med snabbsyltad rödlök, ärter och färskostkräm

Rökt laxcarpaccio av lax med snabbsyltad rödlök, ärter och färskostkräm

  • Lax
  • Förrätt
  • GOURMETTRIM®- och premiumprodukter, rökta
  • Vinter
  • Rökt och gravat
  • Nyår
  • Jul
Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4

Ingredienser

375 g rökt lax

2 rödlökar

1 dl äppelcidervinäger

1 tsk honung

200 g sockerärtor

2 dl färskost

1 dl matlagningsyoghurt

4 brödskivor

salt och peppar

Tillagningsinstruktioner

Fördela skivor av rökt lax på 4 tallrikar.

Skala löken och skär i tunna skivor, eventuellt med en mandolin. 

Koka upp äppelcidervinäger med honung och häll lagen över löken. Låt det dra i 5 minuter. 

Skölj sockerärter/ärtskidor och skär dem grovt i skalet. 

Vispa färskost och yoghurt och smaka av med salt och peppar. 

Ta upp löken ur lagen och fördela på den rökta laxen tillsammans med ärterna.

Lägg färskosten i en påse/spritspåse och spritsa små toppar. Dekorera gärna med lite krasse.

Rosta rågbrödet i tunna skivor i ugnen vid 160 °C i ca 12 minuter tills det är sprött och servera med laxen. 

Nästa recept: Rött stenbitsrom med pasta och körvel
...