You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa Alla recept
Lättpanerad torskfilé med rostad blomkål och dill med brynt smör- och sojasås

Lättpanerad torskfilé med rostad blomkål och dill med brynt smör- och sojasås

  • Torsk
  • Huvudrätt
  • Höst
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tillagningsinstruktioner

Dela blomkålen i fina jämnstora buketter och stek den i lite av oljan tills den fått fin gyllenbrun färg (den ska vara lite al dente). Smaksätt med salt och peppar och tills sist med dill innan servering.

Mjöla, salta och peppra torskfile och stek den sedan i lite smör och olja tills den fått fin färg i ca 4 minuter per sida. Bryn det resterande smöret (tills det är gyllenbrunt) och tillsätt sojan efter att smöret svalnat något.

Lägg upp torskfilén på en tallrik, lägg blomkålen med dill ovanpå, strö över den hyvlade parmesanosten och häll till sist det brynta smöret med soja över.

Nästa recept: Rökt liten grönländsk hälleflundra à la carpaccio med kapris och knaprig parmesan
...