You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Visa nyhetsarkiv Arkiv

Inget julbord utan fisk och skaldjur

Om det är en tid på året som är präglad av traditioner så är det julen. I december fylls dagarna och kalendern långsamt – men säkert - av mysiga arrangemang, juldekorationer, presentkalendrar och av julbord med kollegor, vänner och familj...

Det svenska julbordet är präglat av bestämda traditioner. Vi äter vanligtvis tre rätter, kallskuret; rökt korv och leverpastej, rökt och gravad fisk och sill till förrätt, varma rätter; Janssons frestelse, köttbullar och prinskorv till huvudrätt och risgrynsgröt eller ris á la Malta till efterrätt. Vi dricker gärna lite glögg tillsammans med massor av godis och hembakat som avslutning. Att inte förglömma är lilla nubben och den kokta julskinkan på vörtbröd, gärna med lite stark senap bredd på skinkan.

Här på Royal Greenland vill vi ge dig inspiration till rätter med fisk och skaldjur.

Vår utgångspunkt har varit bland de traditionella fisk och skaldjuren; räkor, rökt och gravad lax samt panerad rödspätta. Dessutom hittar du även lite otraditionella recept med bl.a. rökt liten grönländsk hälleflundra och stenbitsrom. Recept som kommer att ge din jullunch en oväntad och delikat twist.

Kombinera recepten kors och tvärs eller välj ut ett. Servera som förrätt, huvudrätt eller som buffé – valet är ditt!

Smaklig spis!

Recept med räkor

Grönländska räkor på toast med marinerad paprika

SE RECEPTET HÄR

Tarteletter med räkor och sparris

SE RECEPTET HÄR

Disko Bay Räkor med äppelfläsk

SE RECEPTET HÄR

Disko Bay Räkor med tomattartar och basilikakräm

SE RECEPTET HÄR

Räkcocktail med röd grapefrukt

SE RECEPTET HÄR
Recept med rökt liten grönländsk hälleflundra

Rökt liten grönländsk hälleflundra med örtäggröra på spröda toasts

SE RECEPTET HÄR

Rökt liten grönländsk hälleflundra på spröda svamptoast

SE RECEPTET HÄR

Rökt liten grönländsk hälleflundra med grillad sparris och pesto

SE RECEPTET HÄR

Rökt liten grönländsk hälleflundra med broccolisallad och rostade pistagekärnor

SE RECEPTET HÄR

Rökt hälleflundra med kallrökt skinka, färskost och limesyltade rädisor

SE RECEPTET HÄR

Rökt liten grönländsk hälleflundra på gröna ärtor som risotto med knaperstekt chorizo

SE RECEPTET HÄR
Recept med stenbitsrom

Snabb kartoffelblinier med stenbitsrom

SE RECEPTET HÄR

Sallad med stenbitsrom och marinad av olivolja och citron

SE RECEPTET HÄR

2 slags stenbitsrom med dillkräm och rädisor

SE RECEPTET HÄR

Toast med grönländsk stenbitsrom

SE RECEPTET HÄR

Äggpannkakor med röd stenbitsrom, broccoli och persilja

SE RECEPTET HÄR

Stenbitsrom med avocado carpaccio och crème fraiche

SE RECEPTET HÄR
Recept med panerade rödspätter

Klassisk smörrebröd - dansk stjärnskott

SE RECEPTET HÄR

Panerad rödspättafilé med potatis och persiljerot

SE RECEPTET HÄR

Panerad rödspätta med sommarsallad

SE RECEPTET HÄR

Rödspättor och persiljesås

SE RECEPTET HÄR

Sprödstekt rödspätta, rå blomkål och rotsellerikräm

SE RECEPTET HÄR

Smörgås med panerad rödspätta med stenbitsrom

SE RECEPTET HÄR

 

Se även

Nästa nyhet: Sätt fisk och räkor på nyårsmenyn!
...